Podologisch onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek aan de registerpodoloog A+B wordt de tijd genomen voor een uitgebreid podologisch onderzoek.
Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

Anamnese: U wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby's, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.
Ganganalyse: Uw looppatroon wordt geobserveerd en eventueel op video vastgelegd.
Houdinganalyse: Uw houding wordt gemeten.
Functieonderzoek: De registerpodoloog A+B beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten een afwijking vertonen.
Podografie: Met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.
Schoeninspectie: Soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen.

  

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de registerpodoloog u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar.
Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de registerpodoloog ook besluiten u door te verwijzen naar een medische specialist of een voetverzorger. Uw huisarts kan eventueel op de hoogte gesteld worden van de bevindingen door de registerpodoloog.