Podo-Support Stadskanaal,
het adres voor voetklachten

Veel mensen hebben voet- en houdingsklachten, zonder te weten wat ze daaraan kunnen doen. Sinds kort kunnen ze in Stadskanaal terecht bij een praktijk voor podologie, Podo-Support. Jack Visser, afgestudeerd register-podoloog A&B, is een voetspecialist die in veel gevallen uitkomst kan bieden.

"Dat kan zijn bij voorvoetklachten, houdingsklachten of hielklachten. Maar ook bij ziektes als reuma en diabetes, die vaak gepaard gaan met (ernstige) voetklachten ", vertelt Visser. De behandeling bestaat uit een voet- en houdingsonderzoek en een deskundig advies met een bijbehorend therapieplan. "Denk aan een individuele voorziening in de schoen of aan de voet, bijvoorbeeld een therapiezool. Deze behandeling heft klachten op of voorkomt ergere klachten."

Visser is geregistreerd bij de Stichting LOOP, het orgaan dat toeziet op de kwaliteit van de opleiding en de podologische zorg. "Zorgverzekeraars weten ook dat podologie werkt. Daarom vergoeden de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk de behandeling van een register-podoloog A&B. " De praktijk is goed bereikbaar: het spreekuur wordt gehouden in het Fysiotherapie Mantinghcentrum aan de Blokwieke.

"Ik verheug me op de samenwerking met diverse andere specialisten in de buurt ", aldus Visser. Afhankelijk van de aard van de klachten kan hij besluiten om door te verwijzen naar bijvoorbeeld fysio-/manuele therapeut, pedicure en huisarts.